Triple chocolate cookies är lika gott som det låter. Tre olika sorters choklad och kakao för att verkligen maxa allt det goda. Ett måste för chokladälskaren!

12 Feb 2018

Mjölkfri ”mjölkchoklad” och vit choklad hittar du i välsorterade matbutiker, eller på Apotea.se.

24 st

200 g rumstempererat smör, t ex mjölkfritt
2 dl strösocker
2 ½ dl farinsocker
2 msk vatten
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 msk majsstärkelse
½ tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g mörk choklad (mjölkfri), hackad
100 g mjölkchoklad (mjölkfri)
, hackad
100 g vitchoklad (mjölkfri), hackad

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa margarin, strösocker, farinsocker och vatten krämigt med en elvisp.
3. Sikta ner vetemjöl, majsstärkelse, salt, bikarbonat, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Vispa ner de torra ingredienserna i smörsmeten.
4. Vänd ner chokladen med hjälp av en slickepott. eller ta hjälp av händerna.
5. Rulla bollar av degen och lägg dem på bakplåtspappersklädda 
plåtar. Jag brukar använda en glasskopa för att alla ska bli lika stora. Tänk på att ha avstånd mellan dem, de flyter ut ganska mycket.
6. Grädda kakorna i 14 minuter. Ta ut och låt svalna.

Relaterade artiklar