Trillingnötspaj

Det här är den godaste av chokladpajer inspirerad av pralinen trillingnöt! En trillingnötspaj med hasselnötter helt enkelt!

I samarbete med Carlshamn

Jag älskade, precis som många andra, Aladdins trillingnöt. Älskade! Därför gjorde jag den här pajen inspirerad av klassikern och herregud så gott! Mjölkig choklad och rostade hasselnötter är smått magiskt.

Är du årets julbagare?🎄

Jag sitter i juryn för Carlshamns tävling där vi ska utse årets julbagare. Så peppad! 🍪

För att tävla behöver du göra följande:
* Baka något fantastiskt med Carlshamn Bakning (deras bakmargarin på 500 g eller 1 kg förpackning).
* Fota (gärna med förpackningen med), lägg upp och tagga med #Carlshamnbakglädje.
* Dela med dig att ditt recept.
 
De 10 finalisterna vinner fina priser som underlättar julbaket och bjuds in till ett exklusivt event i Stockholm där Årets julbagare koras (1:a pris är en köksassistent från Ankarsrum).
Vi utser de 10 finalisterna den 20 november. Lycka till!

Carlshamn Bakning

Bakning är ett väldigt lättarbetat margarin som funkar både bra i både matlagning och bakning.

Tillverkad på naturliga vegetabiliska oljor är helt växtbaserat, fri från mjölk och laktos och även utan konserveringsmedel.

Trillingnötspaj

12 bitar

Pajskal
125 g margarin, t ex Carlshamn Bakning
300 g Digestivekex
2 msk kakao

Chokladfyllning

200 g mörk choklad
200 g mjölkchoklad, t ex mjölkfri som ris- eller havrebaserad
2 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
1 ½ dl ljus sirap
50 g margarin, t ex Carlshamn Bakning
200 g rostade hasselnötter
en nypa flingsalt

Dekoration
50 g smält mjölkchoklad, t ex mjölkfri som ris- eller havrebaserad

Pajskal
1. Smält smöret i mikron eller i en kastrull.
2. Mixa Digestivekexen till smulor i en matberedare tillsammans med kakaon. Häll över i en bunke och blanda ner smöret. Rör runt så att allt blandas väl.
3. Pressa ut blandningen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ in i kylen så länge.

Fyllning
1. Hacka chokladen fint.
2. Koka upp grädde, ljus sirap och smör i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och häll ner chokladen och flingsaltet. Rör runt tills du har en sammetslen, slät kräm.
3. Vänd ner hasselnötterna och häll ner krämen i pajskalet och ställ in i kylen i minst 6 timmar, helst över natten.

Dekoration
Ringla chokladen över pajen. Servera!