Glöm inte att fira era fantastiska mammor idag! Vi gör det med en syrlig citronmousse med hallon och ingefärskakor! Mums!
4 portioner
Ingefärskakor, 25 st
100 g rumstempererat smör, t ex mjölkfritt
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2,5 dl vetemjöl1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk mald ingefära
Citronmousse
0,75 dl gelésocker
1 citron, rivet skal och saft
1,5 dl vispgrädde, t ex Alpro Airy & Creamy
Dekoration
250 g färska hallon
ingefärskakor
Ingefärskakor
Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop smör, strösocker och sirap i en bunke. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och ingefära i en annan. Arbeta sedan ner mjölblandningen i smöret. Nyp ihop till en
smidig deg och dela i tre delar. Rulla ut till långa rullar och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta till och tryck sedan ett fint mönster med en gaffel. Grädda kakorna i 12-15 minuter. Ta ut och skär dem i snittar innan du låter dem svalna helt.
Citronmousse
Blanda gelésocker och citronsaft i en kastrull. Värm tills sockret smälter. Ta kastrullen från plattan och rör ner det rivna citronskalet. Vispa grädden fast och fluffig tillsammans med vaniljsockret. Vänd ner socker/citron-blandningen i grädden.
Krossa hälften av ingefärskakorna (resten får du äta upp senare eller frysa in). Varva ingefärskakor, citronmousse och färska hallon i vackra serveringsglas eller skålar. Servera!