Trifle med citronmousse, hallon och ingefärskakor

Glöm inte att fira era fantastiska mammor idag! Vi gör det med en syrlig citronmousse med hallon och ingefärskakor! Mums!

Glöm inte att fira era fantastiska mammor idag! Vi gör det med en syrlig citronmousse med hallon och ingefärskakor! Mums!

4 portioner

Ingefärskakor, 25 st
100 g rumstempererat smör, t ex mjölkfritt
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2,5 dl vetemjöl1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk mald ingefära

Citronmousse
0,75 dl gelésocker
1 citron, rivet skal och saft
1,5 dl vispgrädde, t ex Alpro Airy & Creamy

Dekoration
250 g färska hallon
ingefärskakor

Ingefärskakor
Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop smör, strösocker och sirap i en bunke. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och ingefära i en annan. Arbeta sedan ner mjölblandningen i smöret. Nyp ihop till en
smidig deg och dela i tre delar. Rulla ut till långa rullar och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta till och tryck sedan ett fint mönster med en gaffel. Grädda kakorna i 12-15 minuter. Ta ut och skär dem i snittar innan du låter dem svalna helt.

Citronmousse
Blanda gelésocker och citronsaft i en kastrull. Värm tills sockret smälter. Ta kastrullen från plattan och rör ner det rivna citronskalet. Vispa grädden fast och fluffig tillsammans med vaniljsockret. Vänd ner socker/citron-blandningen i grädden.

Krossa hälften av ingefärskakorna (resten får du äta upp senare eller frysa in). Varva ingefärskakor, citronmousse och färska hallon i vackra serveringsglas eller skålar. Servera!