Här kommer två härliga inläggningar och en Skagencheesecake till Midsommar. Alla tre gjorda med tofu som är sååå användbart på många sätt. Testa testa!

16 jun 2020

Välj till exempel närproducerad tofu från YiPin i Vallentuna som ett växtbaserat och mångsidigt alternativ. Med tofu kan du fylla midsommarbordet med mat, tilltugg och desserter – utan att kompromissa med smak eller tradition.

Klassisk inlagd tofusill

Inlagd tofusill med purjolök, morot och rödlök. Gott, enkelt och ett måste på midsommarbordet!

230 g YiPin tofu naturell
6 dl vatten
1 dl socker
1 morot
1 rödlök
1 dl saltgurka
ca 10 cm skivad purjolök
1 msk senapsfrön
Dill till garnering

1. Koka upp vattnet och blanda med socker och ättiksprit. Låt svalna.
2. Hacka och skiva rödlök, morot, purjolök och saltgurka. Skär tofun i rektangulära skivor.
3. Blanda alla ingredienser i en skål eller burk.
4. Förvara i kylskåp under natten så är den klar till servering dagen efter.

 

Skagencheesecake

En lyxig, enkel och god cheesecake med vegansk skagenröra. Midsommarbufféns festligaste klassiker!

6-8 bitar

Botten
200 g kavring
75 g växtbaserat smör

Fyllning
230 g YiPin tofu alspånsrökt
400 g vegansk cream cheese
80 g tångrom
1 st rödlök (finhackad)
1 citron (zest + saft)
1 kruka färsk dill
Salt

1. Smält smöret och mixa kavring. Blanda sedan smör och kavring. Tryck ut kavringen i botten av en form med avtagbara kanter. Låt den stå i kylen medans du gör skagenröran.
2. Skär den alspånsrökta tofun i småkuber och hacka dill och lägg i en skål. Blanda i cream cheese, tångrom, rödlök, citronzest och citronsaft i skålen. Smaka av med salt.
3. Ta fram botten från kylskåpet och fyll den med skagenröran.
4. Låt stå i kylen 2-3 timmar före servering. Dekorera med tärnad alspånsrökt tofu, dill och tångkaviar.

 

Krämig tofusill skärgård

Tofusill skärgård med fräscha toner av dill och citron banar väg för succé i midsommar!

230 g YiPin tofu naturell
1,5 dl iFraîche
1 dl vegansk majonnäs
3 msk tångrom
2 msk vegiar
2 tsk citronsaft
1 tsk citronzest
½ dl dill
1/4 dl gräslök
Salt
Peppar

1. Blanda samtliga ingredienser i en skål eller glasburk.
2. Tärna tofun, lägg den i blandningen och rör om.
3. Låt stå i kylen under natten innan servering.

 

 

Relaterade artiklar