Tre generationers gröna julbord

I november och december anordnar Avskalat by Anna Tre generationers julbord i Stockholm och Göteborg. Ett julbord som bjuder på vegansk och vegetarisk julmat från Annas familj.

Avskalat by Anna drivs av Anna H Lundahl som vill inspirera i det gröna köket genom bl.a. kurser och events. Anna sitter i tävlingsledningen för Plantable Cooking Contest och var nedbjuden till World Economic Forum 2020 som ansvarig för en vegansk och vegetarisk buffé för investerare.

Anna är tredje generationen vegetarian. Hennes farföräldrar blev veganer i slutet av 50-talet och hennes mormor och morfar vegetarianer.
Det är tredje året i rad och i Stockholm hålls de 12, 13 och 19 december. I Göteborg 28 november och 5 december.
– ”Julbordet bjuder på ett 15-tal vegetariska och veganska rätter med anor från min familj, allt ifrån pappas kantarellomelett med schalottenlök, till mina egna kaneldoftande auberginerullar med färskost och apelsinfiléer.

För dig som är intresserad att lära dig mer och få ny inspiration till julbordet finns även en unik möjlighet att gå den vegetariska och veganska matlagningskurs som äger rum samma dag. I mötet med andra växer vi och hämtar kraft. Särskilt viktigt just nu. Vi lagar all mat till kvällens julbord tillsammans och självklart följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Exempelvis tar vi endast emot 50 personer per kväll.
– Jag vill inspirera till att laga mat utifrån magkänsla, och därför ges du chansen att antingen laga mat enbart utifrån en given lista med ingredienser eller utifrån ett recept.

Avskalat by Anna vill bygga broar mellan människor och skapa ringar på vattnet in i framtiden. Därför välkomnas alla åldrar och så skänks en del av intäkterna från julbordet till välgörenhet berättar Anna H Lundahl.

Info
avskalatbyanna.se eller på Facebook och Instagram

Datum
Stockholm 12, 13 och 19 december
Göteborg 28 november och 5 december

Anmälan
Anmälan sker senast 14 dagar före aktuellt datum via Instagram, Facebook eller bokningar@avskalatbyanna.se

Pris
795 kr per person inklusive alkoholfri dryck. 7-12 år betalar 350 kr. Samma pris oavsett om du deltar i kurs eller enbart äter. En del av vinsten skänks till välgörenhet.

Samarbetspartners Göteborg: Gröna Boden – Sveriges äldsta hälsokostbutik, Erikshjälpen secondhand i Kortedala och Lilla Götafors-anrik lokal för konferens och Event.