Annons
Cape Ad

Tre fantastiska veganska proteinkällor

Tillsammans med Tysklands starkaste man – veganen Patrik Baboumian – utgör företaget Foodspring ett uppfriskande bevis på att träning och växtbaserat proteinintag går finfint att kombinera!

– I samarbete med Foodspring –

Den som levt som vegan eller vegetarian ett tag har förmodligen fått frågan: ”Men … får du verkligen i dig tillräckligt med protein?“ ett antal gånger. Ännu knepigare tycks det vara att förstå hur någon som äter växtbaserat kan bli riktigt, riktigt stark. Tillsammans med Tysklands starkaste man – veganen Patrik Baboumian – utgör företaget Foodspring ett uppfriskande bevis på att träning och växtbaserat proteinintag går finfint att kombinera!

För en person som är fysiskt aktiv är det viktigt att få i sig tillräckligt med protein, oavsett kostval. Foodspring erbjuder ett flertal ekologiska, rena, proteinkällor som främjar musklernas uppbyggnad på ett hälsosamt sätt. Det veganska proteinpulvret Vegan Protein finns tillgängligt i fyra olika smaker och är laddat med essensiella aminosyror och näringsrika, vegetabiliska, råvaror såsom ärtpulver, hampafrön, riskorn och solrosfrön.

Vill du komplettera proteinpulvret med fler vegetabiliska alternativ utgör den veganska gröten eller den ekologiska müslin fantastiska tillägg – frukostförslag som innehåller hela tre gånger så mycket protein som vanlig gröt eller müsli.

Efter ett hårt träningspass behöver kroppen ibland lite extra stöd för att hämta ny kraft och ork. Genom att tillföra extra aminosyror (avser främst de 20 syror som protein vanligtvis består av och kallas ofta för BCAA ́s i träningssammanhang) hjälper du ökningen av muskelmassa på traven och samlar ny energi. Vad många inte är medvetna om är att de flesta av de BCAA-syror som finns på marknaden härstammar från slaktavfall. Foodsprings ekologiska Recovery Aminos innehåller endast vegetabiliska aminosyror och L-glutamin från växtriket. Rena produkter för ett renare samvete med andra ord!

Frukostbowl med banan, frysta bär och mandelmjölk

Kanske världens vackraste frukostalternativ, och god är den också! Såhär i hösttider kan det vara lite knepigt att komma igång på morgonen, men visst blir det lite lättare att stiga upp när man har något gott (och fint!) att se fram emot? Den här färggranna bowlen tränger undan höstmörkret och är sprängfylld med energigivande näring – rise and shine!

Du behöver (till 1 person)
1 fryst banan
1 msk acaipulver
150 g frysta bär
50 ml mandelmjölk

Topping
1 Energy Bar Kokos-hallon från Foodspring
1 färskt fikon
0,5 kiwi
0,5 näve koksflingor från Foodspring
5 g skalade hampafrön

Tillagning
1. Häll alla “basingredienser” i en mixer och mixa tills du får en krämig konsistens. Tillsätt en extra skvätt mjölk vid behov.
2. Häll det mixade innehållet i en skål och garnera med toppingen.
3. Toppingen kan självklart varieras efter eget tycke och smak.
4. Smaklig måltid!