Tre enkla steg som gör vardagen lättare

I denna artikeln får du tre enkla tips som kan göra vardagen lite mer flexibel så att du kan skapa tid åt andra grejer. Varför inte testa en ny hobby? Eller kanske börja träna fast under veckan? Eller kanske vill du bara ha tid att kunna läsa en bra bok i lugn och ro. Oavsett vilka behov du har kan du garanteret få lite inspiration här.

Denna artikeln innehåller annonserat innehåll.

Det finns så många grejer som man ska hinna med i med i vardagen, oavsett om du är ung och pluggar eller om du är en småbarnsfamilj. Våra dagar är fyllda med jobb, plugg, sport, sociala aktiviteter och ärenden hela tiden så det kan bli svårt att hinna med annat.

Förenkla maten i vardagen

Våra matvanor kräver så enormt mycket tid i vardagen. Inte nog med att man ska stå och laga mat varje dag, man ska också planera och handla in flera gånger i veckan. Alla vet hur det känns när man inte har den blekaste aning vad man ska äta till kvällsmat.

Som tur finns det en enkel, smart och prisvärd lösning på detta. Med matkassar från  HelloFresh får man nya spännande recept varje vecka och färska ingredienser som behövs för maträtten.  Man kan själv kombinera de mest tilltalande recept så att hela familjen blir nöjda. Det är en enkel lösning som direkt ger ännu mer flexibilitet i vardagen.

Planera varje vecka på söndagen

Det låter som en stor uppgift att varje söndag planera den nya veckan som kommer, men det är faktisk inte så svårt när man får in det som vana. Det behöver inte vara en superdetaljerad planering som inte lämnar utrymme för spontanitet. Istället kan man använda planeringen som ett verktyg för att motverka stress. Det är lätt att skriva in alla aktiviteter som man förväntar sig under veckan, och samtidigt hitta stunder till avkoppling. På det sätt är det lättare att skapa tid under veckan om det behövs.

Gör en ny to-do lista varje dag  

Det finns nästan inget som är så tillfredsställande som att kryssa av en uppgift på en lista. Det ger direkt alla positiva hormoner och man känner sig genast mer produktiv. Det ger faktisk energi att ha en to-do lista med alla uppgifter för dagen. En lista kan både innehålla större aktiviteter som att laga snabb middag eller hämta barn från skolan, men det kan också vara mindre grejer som att bädda sängen. Man kan själv bestämma hur mycket man behöver skriva ner och hur stort behov man har för att bocka av to-do listan under dagen.