Vegomässan firar 10 år!

Den 3 september är det återigen dags för Sveriges största vegomässa – Vegomässan. Vi tog ett snack med Malin Gustafsson från arrangörerna Djurrättsalliansen.

malinHur känns det?
– Det är mycket jobb. Men, självklart bara jättekul. Djurrättsalliansen har arrangerat Vegomässan under flera år, och vi har sett hur intresset för vegomat bara ökar vilket är fantastiskt.

Ja, det verkar som om allt fler väljer den gröna livsstilen?
– Ja, absolut. Det händer väldigt mycket och det kommer bara mer och mer vegoprodukter. Och allt fler får exempelvis upp ögonen för hur vi människor behandlar andra djur och väljer vego.

Men en hel Vegomässa, är intresset verkligen så stort?
– Förra året hade vi besöksrekord, vi hade 4 400 besökare under bara en dag. I år har vi satsat på en riktig vacker mässlokal, nämligen NackaStrandsMässan, och vi slår upp dörrarna den 3 september. Vårt mål är att mässan ska bli ännu bättre och ännu större och en upplevelse man inte vill missa. Oavsett om man redan är vego eller bara nyfiken, så finns det något för alla på mässan!

Vad kommer ni att bjuda på i år då?
– Vi vill visa hur enkelt, gott, roligt och dessutom djurvänligt det är att äta vego. Det genomsyrar hela mässan. Nytt för i år är att vi satsar stort på olika mataktörer. Vi kommer bland annat att ha en avdelning med veganska foodtrucks där besökaren kan äta allt möjligt gott.
Bland annat gästspelar matkreatören Mikk Mägi, som driver den omtalade restaurangen Vegan Restoran V i Tallinn, med hans veganska foodtruck Herbi på mässan. Hans wraps och burgare får ni inte missa!

Hur länge har ni jobbat med årets mässa?
– Vi påbörjade arbetet med årets mässa i princip direkt efter förar mässan i december förra året. Just nu jobbar vi för fullt med att få klart alla utställare, spika programmet med intressanta gäster och föreläsare och andra spännande upplevelser. Vi kommer att uppdatera vår hemsida, www.vegomassan.org allt eftersom, så håll utkik där!
VegomässanNär: 3 september
Plats: NackaStrandsmässan (vägbeskrivning här)

 

Självklart kommer tidningen VEGO att vara på plats och snacka vego samt erbjuda grymma erbjudanden på prenumerationer och böcker. Vi ses! :-D