Tostadas brukar vara små rostade eller friterade tortillabröd som toppas med olika läckerheter. Här har vi lagt dem på grillen och toppat med en Italien-inspirerad topping.

10 maj 2018

6 st

Marinerad portabello

3 portabellosvampar, skivade
1 burk kidneybönor à 400 g, ca 3 dl kokta
2 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
1 citron, saften
2 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta, pressad
salt
svartpeppar

Zucchinisallad med pesto
1 zucchini
0,5 dl naturell yoghurt, t ex sojayoghurt
2 tsk pesto, t ex mjölkfri
salt
svartpeppar

Till servering
6 små tortillabröd
rapsolja
strimlad sallad
ev. citronmarinerad rödlök, se recept nedan

Marinerad portabello
1. Lägg ner skivad portabello och sköljda kidneybönor i en skål.
2. Blanda ihop balsamvinäger, olivolja, citronsaft, dijonsenap, vitlök, salt och peppar i en skål. Blanda med portabello och bönor. Låt marinera i 15 minuter eller mer.
3. Stek svamp och bönor i lite olja tills det har fått ordentligt med färg.

Zucchinisallad med pesto
1. Riv zucchinin grovt eller använd en spiralizer. Rör ihop yoghurt, pesto, salt och peppar och blanda sedan med zucchinin.
2. Pensla tortillabröden med olja och grilla sedan gyllene på båda sidor.
3. Toppa tortillabröden med strimlad sallad, den stekta svampröran, zucchinisallad och eventuellt citronmarinerad rödlök.

 

Citronmarinerad rödlök
1 rödlök, finhackad
1 citron, saften
salt

Blanda ihop allt i en skål och låt stå i 15 minuter.