ANNONS

Vegetariska tortillas med texmextofu och coleslaw

Läs mer

Den här coleslawn är inte den sedvanliga majonnäsdränkta röran, utan en lättare och smakrikare variant.

4 portioner

Texmextofu
400 g fast tofu
1 tsk oregano
2 tsk rökt paprikapulver
1 msk spiskummin
½ tsk torkad koriander
salt
svartpeppar
½ dl rapsolja

Coleslaw
1 morot
½ zucchini
några rädisor
1 dl majs
5 dl strimlad rödkål
saften från 1 citron
2 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
½ msk agavesirap
salt
svartpeppar

4 tortillabröd

Texmextofu
Skär tofun i mindre tärningar.
Blanda ihop oregano, paprikapulver, spiskummin, torkad koriander, salt, peppar och rapsolja i en skål. Blanda ner tofun och rör runt. Låt gärna stå i 30 minuter eller mer och marinera.
Stek tofun krispig i en het stekpanna.

Coleslaw
Riv moroten och zucchinin. Skiva rädisorna tunt. Blanda riven morot, zucchini, rädisor, majs, strimlad rödkål, citronsaft, olivolja, dijonsenap, agavesirap, salt och svartpeppar i en skål. Låt stå i 15 minuter.

Värm tortillabröden och fyll med texmextofu och coleslaw.