Annons
Cape Ad

Tacotårta i airfryer

Tänk dig en tacotårta med tortillabröd, toppad med ett krispigt lager av nachochips. Det är inte bara underbart gott utan även smidigt tillagat i en airfryer.

Betalt samarbete med Wilfa

Att laga mat i en airfryer börjar bli allt mer populärt och det är faktiskt smått genialiskt. Det går snabbt, det är enkelt och du kan vara i princip hur kreativ som helst. Det finns en rad olika märken men jag ville samarbeta med Wilfa eftersom de har så många olika modeller beroende på ditt behov. Jag tog en modell större så att jag antingen kan laga mat bara till mig själv eller när jag får gäster.

Här gjorde jag en tacotårta som blev så himla god. Tänk lasagne, fast istället för pasta används tortillabröd. Smakrik och enkel, lika perfekt till vardags som till tacofredagen.

Wilfas airfryer

Jag har blivit smått besatt av att laga mat i en airfryer och Wilfa är märket du ska kolla in. De har så många olika varianter och jag gillar den här (Dualfry Split) eftersom man kan tillaga mycket på en gång, eller dela upp korgen om du vill tillaga två olika saker som inte ska blandas. Smidigt och enkelt!

Tacotårta i airfryer

4 portioner

500 g vegofärs
1 förpackning tacokrydda
4 dl krossade tomater
1 burk färdig salsa
1 dl crème fraîche, t ex soja- eller havrebaserad
salt

Hackad sallad
1 röd paprika, finhackad
1 liten burk majs
1 rödlök, finhackad
1 burk inlagda jalapenos, finhackade

Ostkräm
2 dl riven ost, t ex växtbaserad
2 dl crème fraîche, t ex soja- eller havrebaserad

5 stora tortillabröd
2 nävar nachochips

  1. Tina din vegofärs och blanda med tacokrydda, krossade tomater, salsa och crème fraîche i en skål. Smaka av med salt.
  2. Blanda ihop de hackade grönsakerna i en skål.
  3. Blanda ihop riven ost och crème fraîche till en enkel ostkräm.
  4. Ta ut korgen till din airfryer och tryck ner ett bakplåtspapper i den.
  5. Lägg ett tortillabröd i botten och sprid ut en femtedel av färsen över brödet. Strö över en femtedel av den hackade salladen och avsluta med några klickar ostkräm. Lägg på nästa bröd. Varva nu bröd, färs, sallad och ostkräm tills du kommer till sista tortillabrödet.
  6. Bred ut resterande färs. Krossa nachochips lätt och strö över färsen. Fördela det sista av den hackade salladen och ostkrämen över.
  7. Sätt in korgen i airfryern och gratinera i 175 grader i 25-30 minuter. Allt ska få fint med färg.
  8. Servera!