Tortelloni med salviasmör

En lyxig vardagsrätt med färdig tortelloni som steks gyllene och serveras med salviasmör och rostade pinjenötter.

I samarbete med Garant

Garant Vegansk Tortelloni – Zucca & salvia

Vi älskar att Garant har vegansk fylld pasta, som tortelloni. Det är så lyxigt och är klart på nolltid. Psst… Garant har även en vegansk tortelloni ”Pomodoro & basilico. Du kan bara koka de som vanligt eller som här, först steka de så att de får fint med färg och sedan halv koka/ångkoka de under lock. Supersmarrigt!

Recept: Tortelloni med salviasmör

4 portioner

2 paket vegansk tortelloni zucca & salvia från Garant

100 g smör, t ex mjölkfritt
1 kruka färsk salvia
2 msk rostade pinjenötter
olivolja
salt
svartpeppar
ev. riven smakrik ost, t ex mjölkfri

1. Plocka salviabladen.
2. Smält smöret i en kastrull. Droppa ner salviabladen och låt fräsa med i en minut. De ska börja få lite färg i kanterna. Ta kastrullen från plattan.
3. Stek tortellonin i lite olivolja så att den får lite färg.
4. Häll på ca 2 dl vatten och låt tortellonin koka i några minuter tills de mjuknat. Häll bort vattnet. 5. Blanda tortellonin med salviasmöret och toppa med rostade pinjenötter och eventuellt riven ost. Salta och peppra efter smak.