Tofuspett med örtig vitvinsmarinad

Tofu är lite tråkig au naturel, men suger åt sig smaker som ingen annan. Den här marinaden ger en frisk och kryddig smak med lite sting från vitlök.

Recept: Mattias Kristiansson Foto: Eva Hildén

Tofuspett med örtig vitvinsmarinad

4 portioner

400 g fast tofu

Örtig vitvinsmarinad
1⁄2 dl finhackad persilja och dill 1⁄2 dl olivolja
1⁄2 dl vitt vin
1⁄2 citron, saften
2 vitlöksklyftor, pressade
salt
svartpeppar

  1. Skär tofun i långa stavar och trä upp på grillspett. Lägg i en form. Blanda ihop samtliga ingredienser till marinaden och häll över grillspetten. Vänd runt så att de täcks helt. Låt stå i minst 30 minuter, helst i kylen över natten.
  2. Stek dem gyllene i en stekpanna.