Ibland är tofupinnar precis vad magen och hungern kräver och då kan vi lugna dig med att de är superenkla att göra, frasiga som få och svåra att sluta äta.

23 Nov 2017

4 portioner


Tofupinnar

400 g fast tofu
3 msk sojasås
1 citron, saften
1 dl vetemjöl
1 dl vatten
2 dl pankoströbröd eller vanligt ströbröd
rapsolja att steka i

Potatismos
1 ½ kg mjölig potatis
2 msk olivolja
2 dl mjölk, t ex osötad sojamjölk eller havremjölk
salt
vitpeppar

Dillsås

3 dl naturell yoghurt eller crème fraîche, t ex sojayoghurt eller Oatly iFraiche
½ dl majonnäs, t ex äggfri
½ citron, saften
1 dl finhackad dill, fryst går bra
salt



Tofupinnar
Skär tofun i breda stavar. Lägg ner i en form tillsammans med sojasås och citron. Vänd runt och låt marinera i minst 30 minuter.
Vispa ihop vetemjöl och vatten. Vänd tofupinnarna i smeten och sedan i ströbröd. Stek dem gyllenbruna i rapsolja.

Potatismos

Koka potatisen mjuk. Vispa sönder med elvisp. Fortsätt vispa och häll ner olivolja, mjölk, salt och vitpeppar.

Dillsås
Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål.