Tofupinnar med potatismos och dillsås


Husmanskostfavorit i vegoversion. Frasiga tofupinnar som serveras med en ofantligt god dillsås. Servera gärna med en fräsch sallad, sockerärtor och en citronklyfta.

4 portioner

Tofupinnar
400 g fast tofu
3 msk sojasås
1 citron, saften
1 dl vetemjöl
1 dl vatten
2 dl pankoströbröd eller vanligt ströbröd
rapsolja att steka i

Potatismos

1 ½ kg mjölig potatis
2 msk olivolja
2 dl mjölk, t ex osötad soja- eller havremjölk
salt
vitpeppar

Dillsås
3 dl yoghurt eller crème fraîche, t ex sojayoghurt eller Oatly iFraiche
½ dl majonnäs, t ex äggfri
½ citron, saften
1 dl finhackad dill, fryst går bra
salt

Tofupinnar
1. Skär tofun i breda stavar. Lägg ner i en form tillsammans med sojasås och citron. Vänd runt och låt marinera i minst 30 minuter.
2. Vispa ihop vetemjöl och vatten.
3. Vänd tofupinnarna i smeten och sedan i ströbröd. Stek dem gyllenbruna i rapsolja.

Potatismos
1. Koka potatisen mjuk.
2. Vispa sönder med elvisp. Fortsätt vispa och häll ner olivolja, mjölk, salt och vitpeppar.

Dillsås
1. Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål.