Recept: Elias Lacanne aka. Awesome vegan dad
400 gram fast tofu
, i kuber
1 gul lök
, finhackad
4 vitlöksklyftor
, finhackade
1 kuvert saffran (0,5 g)
5 dl havregrädde
10 cocktailtomater
2 tsk vitvinsvinäger
salt
svartpeppar
cayenne
peppar
pasta för 4 personer
färsk koriander
, hackad
färsk chili, tunt skivad
1. Lägg tofukuberna på dubbelvikt kökspapper. Lägg dubbelvikt papper över och pressa lätt.
2. Stek tofun i en panna med höga kanter tills den är gyllenbrun och har fått färg på alla sidor. Lägg över tofun på en tallrik.
3. Stek gul lök tills den har fått lite färg. Ha i vitlöken och saffran och stek i någon minut.
4. Häll ner grädden och sedan tofun, cocktailtomaterna, vitvinsvinägern, salt, peppar och cayennepeppar.
Låt puttra medan du kokar pastan.
5. Servera saffranstofun med nykokt pasta, koriander och chili.