Tofucarbonara (46 g protein/portion)

Här använder jag både tofu i själva såsen och knaperstekt till. Tofu i kvadrat och full av grönt protein.

💪🏻 46 g protein/portion

Tofucarbonara

1 portion

100 g spaghetti
200 g tofu

1 msk ljus sojasås
1 tsk olja
1 tsk lönnsirap
1 tsk rökt paprikapulver

1 msk näringsjäst eller riven ost efter smak (2-3 msk)
0,5 tsk lökpulver
0,5 tsk vitlökspulver
lite mjölk eller pastavattnet
salt
svartpeppar

1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Hyvla hälften av tofun. Blanda med sojasås, olja, lönnsirap och paprikapulver. Rosta i 200 grader i ca 15 minuter.
3. Smula ner resten av tofun i en blender. Häll ner näringsjäst, lökpulver, salt och peppar. Häll även ner lite mjölk eller pastavatten och mixa till en slät sås.
4. Blanda sås och knaprig tofu med pastan.