Annons
Cape Ad

Tofucarbonara (46 g protein/portion)

Här använder jag både tofu i själva såsen och knaperstekt till. Tofu i kvadrat och full av grönt protein.

Dryckestips i samarbete med Hermansson & Co AB

Hola MZ Mi Corazón by Måns Zelmerlöw, 2022

Fylligt och generöst rött vin som är hämtat från det soliga vinområdet Jumilla i sydöstra Spanien. Passar utmärkt till medelkraftiga och kraftiga rätter eller till plockmat. Självklart är det både ekologiskt och veganskt!

Finns på ett flertal Systembolag och i Systembolagets beställningssortiment för 249 kr.

💪🏻 46 g protein/portion

Tofucarbonara

1 portion

100 g spaghetti
200 g tofu

1 msk ljus sojasås
1 tsk olja
1 tsk lönnsirap
1 tsk rökt paprikapulver

1 msk näringsjäst eller riven ost efter smak (2-3 msk)
0,5 tsk lökpulver
0,5 tsk vitlökspulver
lite mjölk eller pastavattnet
salt
svartpeppar

1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Hyvla hälften av tofun. Blanda med sojasås, olja, lönnsirap och paprikapulver. Rosta i 200 grader i ca 15 minuter.
3. Smula ner resten av tofun i en blender. Häll ner näringsjäst, lökpulver, salt och peppar. Häll även ner lite mjölk eller pastavatten och mixa till en slät sås.
4. Blanda sås och knaprig tofu med pastan.