Tofubollar med kryddpeppar

De här bollarna är gjorda på tofu och korngryn. De känns så juliga med grov senap och ljus sojasås.

Vegobollar går att göra på många sätt, just de här görs med kokta matkorn och tofu. De är klassiskt smaksatta med kryddpeppar, som det ska vara. På hemsidan hittar du ännu fler bollar.

Recept: Tofubollar med kryddpeppar

1 dl korngryn
300 g fast tofu
1 gul lök, finhackad
2 dl ströbröd
1 msk grov senap
1 msk ljus sojasås
1 tsk mald kryddpeppar salt
svartpeppar

1. Koka korngrynen enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av något.
2. Släng ner matkorn och tofu i en matberedare och mixa till en grov ”färs”. Skrapa ner i en skål.
3. Fräs löken mjuk i lite olja.
4. Rör ner lök tillsammans med resterande ingredienser i tofuröran och låt smeten sedan stå i 15 minuter.
5. Rulla smeten till bollar och stek gyllene i smör (t ex mjölkfritt).