Annons
Cape Ad

Tofu i jordnötssås

Med den här smakrika jordnötssåsen får du en mustig och aromatisk måltid på nolltid. Servera gärna med dina favoritgrönsaker till, kokta eller färska.

Recept och foto: Karoline Jönsson

Tofu i jordnötssås

4 portioner

400 g extra fast tofu rapsolja att steka i

Jordnötssås
3 dl jordnötter
4 vitlöksklyftor
en tumstor bit ingefära
3 msk ljus sojasås
4-5 dl vatten
1 gul lök, finhackad
1 msk röd currypasta

Servering
ris för fyra personer
5 blad grönkål

1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Bryt grönkålsbladen i bitar och låt koka med riset de sista minuterna.
2. Lägg jordnötter, vitlöksklyftor, ingefära, soja och lite av vattnet i en blender och mixa samman. Tillsätt mer vatten och mixa snabbt samman.
3. Fräs löken i olja tills den fått fin färg. Tillsätt currypasta och fräs ytterligare i någon minut. Häll i jordnötssåsen och låt såsen puttra ihop i ca 5 minuter eller tills den är lagom tjock.
4. Bryt eller skär tofun i munsbitar. Torka av överflödigt vatten med en ren kökshandduk eller hushållspapper och fräs sedan tofun i olja tills den är gyllenbrun runt om. Stjälp ner i jordnötssåsen och servera direkt ihop med riset.