Det här är frukosten med extra allt. En frasig toast fylld med scrambled tofu och rökt bacon. Perfekt att dippa i ketchup eller chilisås.

18 sep 2019

4 portioner

Scrambled tofu
0,5 gul lök, finhackad
rapsolja
200 g fast eller mjuk tofu, smulad
0,5 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
0,5 krm gurkmeja
0,5 tsk salt
en nypa svart salt, kan uteslutas
svartpeppar

4 skivor formfranska
8 skivor rökt tofu

1. Fräs den gula löken i rapsolja tills den mjuknar och blir lätt transparent.
2. Rör ner smulad tofu, grädde och gurkmeja. Låt koka ihop tills grädden nästan har kokat in helt. Du ska ha fått en krämig röra. Smaka av med salt och peppar.
3. Hetta upp en mackgrill.
4. Lägg två skivor rökt tofu på samtliga brödskivor.
5. Fördela scrambled tofu på hälften av skivorna. Lägg ihop till dubbelmackor och pensla med olja.
6. Grilla i mackgrillen tills de får fint med färg.
7. Servera med ketchup eller chilisås.