Grönkål går att få tag på i drivor just nu, så köp köp köp och gör den här krämiga stuvningen.

4 Dec 2017

4 mackor

4 blad grönkål
1 schalottenlök, finhackad
2 vitlöksklyftor, tunt skivade
0,5 färsk röd chili, finhackad
5 blad salvia , finhackade
5 kvistar timjan, finhackade
2,5 dl grädde, t ex havregrädde
1 tsk dijonsenap
1 tsk tamari
1 krm riven muskotnöt
0,5 citron, rivet skal
salt
svartpeppar
4 skivor bröd

Repa grönkålen och strimla bladen tunt. Fräs lök, vitlök, chili och örterna
i lite olja tills löken mjuknar. Salta och peppra. Tillsätt grönkålen och fräs i några minuter tills den mjuknar.
Tillsätt grädde, dijonsenap och tamari. Låt koka ihop några minuter eller tills såsen har reducerats till hälften. Smaka av med riven muskot och citronzest.

Relaterade artiklar