Här kommer ett supersmarrigt sätt att servera köttfria köttbullar på... i en indisk tikkasås! Enkelt och smakrikt och det tar bara 10 minuter!

Annons
11 aug 2020

*I samarbete med Dafgårds*

Nu har Leif Mannerström i samarbete med Dafgårds släppt köttfria köttbullar som är helt magiskt goda. Har du inte testat så måste du göra det! De är helt veganska, baserade på soja- och veteprotein och har det där perfekta tuggmotståndet. Bara stek på i lite fett tills de blir perfekt gyllenbruna, sen är det bara att servera! Du hittar de på ICA och Coop tillsammans med färdigrätten med Köttfria köttbullar, potatismos, sås och gröna ärtor (också vegan).

4 portioner

1 förpackning (500 g) Köttfria köttbullar från Dafgårds
2 msk rapsolja
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk mald spiskummin
1 tsk mald garam masala
½ tsk cayennepeppar
1 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater à 400 ml
1 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
salt

Till servering
roti/chapati, se recept
kokt ris

  1. Stek de köttfria köttbullarna gyllene och ställ åt sidan.
  2. Fräs gul lök, vitlök och ingefära i oljan tills löken har mjuknat.
  3. Rör ner spiskummin, garam masala och cayennepeppar. Låt fräsa med i en minut.
  4. Rör ner tomatpuré och låt fräsa på i en minut.
  5. Häll på krossade tomater och grädde. Låt puttra på i 5-10 minuter. Smaka av med salt.
  6. Servera med roti/chapati och kokt ris.