Annons
Cape Ad

Tigerscones

Tigerscones är den bästa mixen av tigerkaka och scones. Vackert marmorerad med choklad och en perfekt start på helgen.

I samarbete med Carlshamn

Carlshamn har kommit med ett nytt margarin som heter Tre oljor, gjort på raps-, kokos- och sheaolja. Jag funderade på vad jag skulle använda det till och tänkte direkt på scones! Jag älskar scones och gör det nästan varje helg. De går att variera på så många sätt och blir dessutom extra härliga med ett mjukare margarin som Tre oljor. Här valde jag att smaksätta hälften av degen med kakao och sedan blanda degarna så att sconesen blir vackert marmorerade.

Carlshamn Tre oljor

Tre oljor är det senaste tillskottet i Carlshamn-familjen och den kommer i en efterlängtad större förpackning på 600 g. Carlshamn Tre oljor är gjord på raps-, kokos- och sheaolja, som ger en balanserad smak och fin konsistens. Fungerar lika bra i matlagning och bakning som på mackan.

Recept: Tigerscones

4 bitar

Scones
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
en nypa salt
25 g margarin som Carlshamn Tre oljor
1 dl mjölk, t ex havre- eller sojamjölk

Chokladscones
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
en nypa salt
25 g margarin som Carlshamn Tre oljor
1 dl mjölk, t ex havre- eller sojamjölk

1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Blanda ihop de torra ingredienserna med margarinet först. Häll sedan ner mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Känns den för kladdig är det bara att tillsätta mer mjöl. Gör samma med de båda degarna, men ersätt lite av vetemjölet med kakao i den ena.
3. Knåda nu ihop de två olika degarna. Det är bara att vrida och vända tills degen blir marmorerad. Överarbeta in degen.
4. Tryck ut degen till en rundel på en bakplåtspappersklädd plåt. Ha lite mjöl på fingrarna så blir det inte så klibbigt. Skär ett kryss i mitten.
5. Baka i ugnen i 12 minuter.