Tidningen VEGOs eget rödvin: Gran Vego!

Det hela började en sen kväll när vännerna Malin Fränberg och VEGOs chefredaktör Mattias Kristiansson satt uppe och diskuterade livets alla glädjeämnen och källor till njutning.

– Eftersom vi älskar både mat och vin, började vi prata om att det ofta är svårt att få bra råd kring hur man kombinerar vegansk mat och vin, säger Mattias.

Till slut hade Malin och Mattias hittat en, i deras tycke, perfekt blandning, det vin som nu importeras under namnet Gran Vego Temranillo, gjort på druvan med samma namn.
– Det är ett fruktigt och modernt vin med toner av lakrits, björnbär och vanilj. Eftersmaken är elegant av kryddor och fat, förklarar Malin.
Vinet, som är lättdrucket, det vill säga inte alltför kraftigt i smaken, fungerar perfekt till höstens mustiga smaker. Risotto, kantarellpasta, rostade grönsaker, nötter och husmanskost. Det är också gott att dricka till till exempel grönkålssnacks och olika bönröror.
– Vi lyckades också få fram ett bra pris, 79 kronor flaskan. Vi vill att alla ska ha råd och möjlighet att dricka ett bra vin till god mat, konstaterar Mattias.

Gran Vego


Vad: Ekologiskt och veganskt rödvin.
Druva: Tempranillo.

Smak: Fruktigt toner av björnbär, lakrits, kryddor och vanilj.
Passar till: Mustiga grytor, husmanskost, svamp, nötter, krämiga bönröror, pastarätter och risotto.
Artikelnummer: #77010
Pris: 79 kr.
Finns: Systembolagets beställningssortiment.