Thai tacos

Den här färsen får smak på ett kick från röd currypasta. Jag lade även till jordnötssmör och kokosmjölk för en extra fyllig känsla. Det blir en krämig färs som gör sig underbart tillsammans med krispiga grönsaker och jordnötter. Vill du ha lite extra hetta kan du alltid ringla över srirachasås vid servering.

Oumph Formbar Färs

Oumph har så många favoritprodukter som du hittar både i kyl- och frysdisken. Du har väl inte missat deras formbara färs? Den har en lätt kryddning som gör att du kan använda den till allt möjligt. Forma till bollar eller burgare eller använd som en vanlig färs i färssåser. Den är sojabaserad och kommer i en generös förpackning på 750 g.

Thai tacos

4 portioner

400 g Oumph! Formbar Färs
2 msk röd currypasta
2 msk jordnötssmör
1 msk ljus sojasås
2 lime, saften
2 dl kokosmjölk
2 tsk strösocker

Servering
små tortillabröd
3 salladslökar, fint strimlade
2 morötter, fint strimlade
½ dl finhackade jordnötter
srirachasås
färsk koriander

1. Fräs färsen i lite olja så att den får fint med färg. Det tar några minuter.
2. Vispa ihop röd currypasta, jordnötssmör, sojasås, limesaft, kokosmjölk och strösocker i en skål.
3. Häll ner såsen i färsen och blanda väl. Låt puttra på tills den kokat in nästan helt.
4. Fyll värmda tortillabröd med färs, salladslök, morötter, jordnötter, srirachasås och koriander.