När jag växte upp var Malmöfestivalens Texasburgare ett måste. Så var det för många så i ett försök att jaga igång lite nostalgi återskapade jag burgaren vegostyle. Så god!

9 aug 2019

600 g formbar färs, t ex Anamma, Vegme eller Peas of Heaven
2 msk tomatpuré
1 msk dijonsenap
0,5 msk paprikapulver
0,5 msk rökt paprikapulver
2 tsk anchochilipulver
1 krm cayennepeppar
salt
svartpeppar


Tillbehör

hamburgerbröd
ajvar
fetaost, t ex vegansk från Violife
1 gul lök, tunt skivad
fefferoni

1. Häll ner samtliga ingredienser till burgarna i en skål. Blanda väl.
2. Forma till fyra stora, platta, burgare. Grilla tills de får fint med färg.
3. Grilla hamburgerbröden lätt och fyll med burgare, ajvar, fetaost, gul lök och feferoni.

Relaterade artiklar