Texasburgare

Det här var en klassiker på Malmöfestivalen och ett riktigt måste för mig som ung. Här har jag gjort en veganvariant som på riktigt framkallar tårar av nostalgi. Gott i all sin enkelhet.

Recept: Texasburgare

4 portioner

600 g formbar färs, t ex Anamma, Vegme eller Peas of Heaven
2 msk tomatpuré
1 msk dijonsenap
1⁄2 msk paprikapulver
1⁄2 msk rökt paprikapulver
2 tsk anchochilipulver
1 krm cayennepeppar
salt
svartpeppar

Tillbehör
hamburgerbröd
ajvar
fetaost, t ex vegansk från Violife
1 gul lök, tunt skivad
peperoni

1. Häll ner samtliga ingredienser till burgarna i en skål. Blanda väl.
2. Forma till fyra stora, platta burgare. Grilla tills de får fint med färg.
3. Grilla hamburgerbröden lätt och fyll med burgare, ajvar, fetaost, gul lök och peperoni.