Annons
Cape Ad

Test: Alkoholfri öl!

Det finns många anledningar att hoppa alkoholen under sommarens fester. Därför har vi testat de bästa alkoholfria ölsorterna åt dig, så nu är det bara att välja.

Test: Anette Rosvall

Hur gör man då drycken alkoholfri?

Man säger att alkohol och socker är två väl fungerande smakbärare, men det går absolut att få ett gott och smakrikt öl utan varken alkohol eller speciellt mycket socker. Det är ju inte något nytt med svag öl, det har använts sedan urminnes tider som törstsläckare. Nu märker vi att många går ifrån de starka ölerna som till exempel IPA och APA och istället väljer svagare varianter som är hantverksproducerade i lite mindre skala.

Nils Oscar alkoholfri VVVVV
(#1909), 15.90 kr
En gulfärgad ljus lager med toner av ljust surdegsbröd, humle och lite tallbarr. Snygg skumkrona med en god örtig humlebeska samt smak av aprikos och örter.

Nanny State Brewdog VVVVV
(#1947), 14.90 kr
En ljus gulbrun öl med en örtig doft med toner av söt sirapslimpa. En smak av mörkt bröd och torkade aprikoser med medelhög syra och eftersmak av torrt hö.

Mikkeller Drink’In The Sun VVVV
(#11994), 16.90 kr
Även denna är en ofiltrerad ljus öl, men här ger jästfällningen i stället en mycket frisk och fruktig smak av tropisk frukt. Har en rund doft av kola, citron och örtig friskhet.

Eriksberg hovmästarlager VVV
(#1954), 11.90 kr
En mörkt bärnstensfärgad lager med bra skumkrona och angenäm mousse. En liten ton av rökighet, karamell, torkad frukt och sirapslimpa. Lätt i smaken, ingen påträngande sötma.

Mariestad alkoholfri V
(#1952), 10.90 kr
En ljust färgad lager med typiska toner av hö, rågbröd och honung. Smaken är lite torr och mineralig, men också med toner av knäckebröd, apelsinskal och örter.

Staropramen alkoholfri v
(#1930), 10.90 kr
Ljus gyllengul dryck med bra ”ölig” doft. Balanserad och rund i smaken. Smak och doft av knäckebröd, malt, örter och citrus. Lite ståltank i eftersmak.

 

Självklart är alla ölsorter här veganska/vegetariska och inte klarade med märkliga grejer. :)