Vegetarisk Teriyaki Oumph!

Namnet teriyaki kommer från teri som syftar på den glansiga ytan rätten får på grund av marinaden och yaki syftar på att man steker eller grillar allt. Du kan göra teriyaki på det mesta, men här har vi valt Oumph.

4 portioner

Teriyakimarinad
4 msk finhackad ingefära
6 msk tamari
4 msk agavesirap
4 msk risvinäger
2 paket Oumph Pure Chunk à 280 g

ris för 4 personer
2 salladslökar
sesamfrön

Teriyakimarinad
Rör ihop marinaden i en djup skål.
Lägg ner Oumph-bitarna i marinaden och låt marinera i minst 30 minuter. Blanda runt efter halva tiden.
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Stek Oumph-bitarna i marinaden i en het stekpanna tills de får färg och vätskan nästan helt har avdunstat. Lägg upp i skålar eller på fat ovanpå riset. Toppa med fint skivad salladslök och sesamfrön och servera.

Recept: Sofia von Porat Foto: Nathan Schacherer