22 nov 2015

Testat tempeh? Tempeh är fermenterade (jästa) sojabönor och säljs i bit i asiatiska matbutiker. Lite klurigt att tillaga, men för en nybörjare är de här tempehtacosen grymma! Psst… hittar du inte tempeh går det lika bra med fast tofu.

4-8 st beroende på storlek

400 g tempeh
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 cm färsk ingefära
2 msk lönnsirap
2 msk sojasås
2 msk rapsolja
1 msk balsamvinäger
1 msk majsstärkelse
1 krm salt
0,5 gul lök
0,5 kruka färsk koriander
2 dl böngroddar
2 lime
4 stora majstortillas, eller 8 små

Hacka vitlöken och chilin fint. Riv ingefäran. Blanda vitlök, chili, ingefära, lönnsirap, sojasås, rapsolja, balsamvinäger, majsstärkelse och salt i en skål.
Tärna tempehn i 5 mm stora tärningar och vänd ner i såsen. Stek allt på medelhög värme
tills tempehn har fått en krispig yta och fin färg och marinaden har tjocknat.
Strimla den gula löken och lägg i iskallt vatten i några minuter så att den blir mindre skarp i smaken. Häll bort vattnet och finhacka den. Hacka koriandern. Fyll tortillabröden med böngroddar och tempeh. Toppa med lök, koriander och generöst med limesaft. Servera gärna med extra limeklyftor.

Relaterade artiklar