I Sverige äter vi ca 100 bananer per person och år. Vi älskar bananer! Men mycket slängs vilket såklart är tråkigt. Det vill Rscued ändra på så nu har de satt upp en bananjury (med bland annat VEGOs Mattias Kristiansson) som scanna Sverige på de bästa bananrecepten. De kommer sedan att publiceras i en bananbok!

Bananboken!
Om du skickar in ett recept får du 20 % rabatt när du förbeställer boken. Förbeställ nu och få leverans direkt vid lansering i höst.

Recept: Tarte tatin med banan
4 portioner
4 ark fryst smördeg, t ex mjölkfri
1 dl strösocker
50 g smör, t ex mjölkfritt
en nypa flingsalt
2 bananer, skivade
Servering
vaniljglass
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Lägg ut smördegen på en bricka och låt tina.
- Smält strösockret i en kastrull tills de blir mörkt bärnstensfärgat i färgen.
- Rör ner smör och flingsalt. Rör runt tills du har en slät kolasås.
- Klicka ut fyra generösa klickar kolasås på en bakplåtspappersklädd plåt.
- Fördela skivad banan över. Lägg på ett ark smördeg.
- Grädda i ca 15 minuter. Smördegen ska få fint med färg men håll koll så att kolasåsen inte bränns.
- Servera med vaniljglass.