Här kommer en härligt krämig potatissallad med tahini och grönsaker som serveras med kryddiga kikärtsbiffar med chili, spiskummin och jordnötter.

27 jun 2020

*I samarbete med Kung Markatta*

Den här potatissalladen är en av mina favoriter. Den har en krämig tahinidressing blandat med knapriga och färgglada grönsaker. Den serveras tillsammans med Jordnötsbiffarna från Kung Markatta som du hittar i frysdisken. Tänkt dig härligt smakrika kikärtsbiffar med chili och spiskummin.

4 portioner

1 förpackning Jordnötsbiffar, Kung Markatta

Tahinipotatissallad
0,5 dl tahini, Kung Markatta
1 dl yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
1 citron, saft
2 msk finhackad persilja
800 g kokt potatis, i bitar
3 dl hackad rödkål
1 rödlök , finhackad
1 tomat, finhackad
0,5 gurka, finhackad
salt
svartpeppar

  1. Stek jordnötsbiffarna i lite olja så att de får fint med färg på båda sidor. De steks bäst frysta.
  2. Rör ihop tahini, yoghurt, citronsaft, persilja, salt och peppar i en skål.
  3. Vänd ner samtliga grönsaker och smaka av med mer salt.
  4. Servera jordnötsbiffarna tillsammans med potatissalladen.

Relaterade artiklar