Tahinipotatissallad med falafel

Den här potatissalladen är ett måste varje sommar för mig. Den blandar så många smaker jag älskar och lyfter vilken färdig falafel som helst. Går även bra ihop med vegoburgare eller schnitzel om du föredrar det.

Recept: Mattias Kristiansson Foto: Eva Hildén

Tahinipotatissallad med falafel

4 portioner

Tahinipotatissallad
1⁄2 dl tahini, gärna en rinnigare variant
2 dl yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
1 citron, saften
2 msk finhackad persilja
800 g kokt potatis, i bitar
3 dl hackad rödkål
1 rödlök, finhackad
1 tomat, finhackad
1⁄2 gurka, finhackad
salt
svartpeppar

Servering
färdig falafel, stekt

1. Rör ihop tahini, yoghurt, citronsaft, persilja, salt och peppar i en skål.
2. Vänd ner de hackade grönsakerna och smaka av med mer salt.
3. Stek falafeln gyllene i lite olja och servera till potatissalladen.