Quinoa är en otroligt näringsrik råvara som man med fördel kan äta mycket av. Den är packad med mineraler och fullvärdigt protein och är en bra ersättning för ris och gryner – men man kan faktiskt även göra färs på den! Riktigt gott och nyttigt.

9 jan 2020

10 st

Quinoafärs
4 dl quinoa
8 dl vatten
2 dl salsa
3 msk näringsjäst
1 pkt taco kryddmix
2 msk olja

Till servering
tacoskal, salsa och färska grönsaker och örter, såsom sallad, rödlök, tomat, avokado, koriander och lime.

1. Skölj quinoan och koka sedan upp den i vatten i en kastrull. Rör om och låt sjuda på låg värme under lock i ca 15 minuter tills allt vatten är absorberat och quinoan är mjuk. Sätt under tiden ugnen på 190 grader.
2. Häll quinoan i en stor bunke och blanda med salsa, näringsjäst, tacokrydda och olja. Sprid sedan ut blandningen på en bakpappersklädd plåt och rosta i ugnen i ca 40 minuter tills quinoan fått färg och do ar gott. Den ska vara lite krispig men inte för torr.
3. Servera i tacoskal med blandade grönsaker, avokado, salsa och en skvätt limejuice och njut.

 

Recept: Sofia von Porat Foto: Nathan Schacherer

I Världens enklaste vegomat (Tukan förlag) blandas frukostar, sallader, smårätter, varmrätter och desserter i en härlig blandning. Allt veganskt och frestande till max.

Relaterade artiklar