Ja, det du ser är sant... och den är helt fantastisk. Taco och tårta i ett, och bara så rätt.

27 apr 2017

Tortillapaj, 4 portioner

2 msk matolja + extra till formen
1 gul lök
1 röd paprika
1 liten burk majs, 150 g
500 g sojafärs
1½ dl yoghurt, t ex sojayoghurt
1 dl vatten
1 påse taco kryddmix
1 påse babyspenat
1 förpackning cocktailtomater
4 stora tortillabröd

Finhacka den gula löken och paprikan. Stek lök, paprika, majs och sojafärs i matoljan. När allt har fått fin färg tillsätter du yoghurt, vatten och taco kryddmix. Låt puttra på i några minuter och rör sedan ner babyspenaten. Pensla en springform, 28 cm i diameter, med matolja. Börja med ett tortillabröd i botten av formen och varva sedan med färsröra och resterande tortillabröd. Täck det översta tortillabrödet med den sista färsröran och toppa med skivade cocktailtomater. Gratinera tortillapajen i 200 grader i 20 minuter.

 

 

 

Följ VEGO i brevlådan – prenumerera på VEGO:

3 nr för 159 kr (halvår)
•••
6 nr för 298 kr (helår)

eller

Löpande kortbetalning Inför varje nytt nummer av VEGO
dras automatiskt 49 kr från det kontokort du anger

Ge bort en prenumeration?

Relaterade artiklar