Helgen måste firas in med bravur och vi vet precis vad du behöver! En tacopaj deluxe med tortillachips.

10 mar 2017

6 portioner

Pajdeg
4 dl vetemjöl
150 g smör, t ex mjölkfritt
3 msk vatten

Fyllning
500 g sojafärs
1 dl majskorn
1 msk paprikapulver
1 spiskummin
1 tsk torkad koriander
salt
svartpeppar
1 dl vatten
2 dl tortillachips

Topping
2 dl yoghurt, t ex sojayoghurt
1 dl riven ost, t ex mjölkfri
1 vitlöksklyfta
3 dl tortillachips

Pajdeg
Nyp ihop mjöl och smör med fingrarna i en bunke eller mixa lätt ihop det i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en smidig deg. Plasta in och låt vila i kylen i minst 30 minuter. Ta ut degen och kavla ut den på mjölat bakbord. Tryck ut den i en pajform med löstagbar kant.
Förgrädda pajskalet i 225 grader i 8 minuter eller tills det får lätt med färg. Ta ut.

Fyllning
Stek sojafärsen i lite olja i en stekpanna. Tillsätt majskorn, paprikapulver, spiskummin, torkad koriander, salt, svartpeppar och vatten. Låt allt puttra ihop. Krossa tortillachipsen och sprid ut i botten av det förgräddade pajskalet. Häll ner färsfyllningen och pressa ner försiktigt.

Topping
Blanda ihop yoghurt, riven ost och riven vitlöksklyfta i en skål. Sprid ut över färsen. Krossa tortillachipsen och fördela överst.
Gratinera pajen i 200 grader i 15-20 minuter. Gratängen ska få fint med färg. Servera med en god sallad och avokado- och koriandersås.

Relaterade artiklar