Vad vore en kokbok utan en tacopaj!? Den här pajen är omöjlig att inte tycka om och ett perfekt avslut på veckan.



17 nov 2017

4 portioner

Pajdeg

3 dl fullkornsvetemjöl
150 g smör, mjölkfritt
3 msk vatten

Tacofyllning

500 g sojafärs
2 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
1 tsk mald koriander
1 tsk vitlökspulver
1 dl vatten
1 dl majskorn

Paprika- och osttäcke

1 dl riven ost
, t ex mjölkfri
2 dl yoghurt eller crème fraîche, t ex sojayoghurt eller Oatly iFraiche
1 vitlöksklyfta, pressad
½ tsk paprikapulver
½ tsk salt
1 röd paprika, tunt skivad



Pajdeg

Sätt ugnen på 225 grader.
Skär smöret i mindre kuber och mixa ihop med mjölet i en matberedare. Tillsätt vattnet och fortsätt att mixa tills det går ihop till en deg. Pressa ihop till en boll och plasta in. Låt vila i kylskåpet i minst 30 minuter. 
Kavla ut degen på mjölat bakbord. Klä en form med den och pricka botten med en gaffel. Pressa ner ett ark aluminiumfolie i formen och fyll på med torkade ärtor. Detta för att degen inte ska puffa upp sig under gräddningen eller rasa ner längs kanterna. 
Förgrädda pajskalet i 8 minuter. Ta ut och lyft bort aluminiumfolien med de torkade ärtorna. Sätt in pajskalet i ugnen igen och grädda i ytterligare 5 minuter.

Tacofyllning
Stek sojafärsen i lite matolja. Tillsätt kryddmixen och vattnet och låt koka in. Vänd ner majskornen och skrapa ner allt i pajformen.



Paprika- och osttäcke

Blanda ihop samtliga ingredienser och bred ut över köttfärsen. Toppa med paprikaskivor.
Grädda tacopajen i 30-40 minuter, eller tills den har fått fin färg. Servera genast.

Relaterade artiklar