Det bästa av två världar! Här kommer en maffig, krämig och kryddig tacolasagne fylld med tacofärs och en smältande god ostsås.

8 apr 2020

*I samarbete med GoVegan*
GoVegan har riktigt goda och smakrika alternativ för dig som gillar smaken av ost både på mackan eller i maten. Osten är utvecklad i tätt samarbete med veganer och är fria från palmolja, mjölk, gluten och soja. Ostarna är gjorda på kokosolja, innehåller B12 och kalcium och smälter fantastiskt i mat.

Ostarna finns att köpa på ICA, Coop, Citygross och Mathem.se.

6-8 portioner

300-400 g torkade lasagneplattor

Färssås
800 g sojafärs
3 msk olivolja
1 paprika, finhackad
2 dl majskorn
2 burkar krossade tomater à 400 ml
1,5 msk spiskummin
1 msk paprikapulver
2 tsk lökpulver
2 tsk vitlökspulver
2 tsk torkad oregano
salt
svartpeppar

Bechamelsås
0,75 dl olivolja
0,75 dl vetemjöl
8 dl mjölk, t.ex. osötad soja-, havre- eller mandelmjölk
4 dl riven ost (200 g), GoVegan
riven muskotnöt
salt
vitpeppar

Topping
1 ask cocktailtomater halverade

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Fräs sojafärsen i oljan tills den har fått fint med färg. Vänd ner paprika och majs och låt fräsa med i någon minut.
3. Häll på passerade tomater, spiskummin, paprikapulver, lökpulver, vitlökspulver, oregano, salt och peppar. Rör runt och koka upp. Låt puttra i 5 minuter.

Bechamelsås
1. Vispa ihop olivolja och vetemjöl i en kastrull. Vispa ner lite mjölk i taget tills du har en slät sås utan klumpar. Koka upp och låt sjuda under ständigt vispande tills den tjocknar.
2. Vänd ner osten och smaka av med muskotnöt, salt och peppar.

Lägga ihop lasagnen
1. Bred ut ett lager färssås i botten av en gratängform. Ringla över lite bechamelsås. Avsluta med ett lager lasagneplattor.
2. Fortsätt att varva och avsluta med ett sista lager färssås och generöst med bechamelsås. Toppa med halverade cocktailtomater.
3. Gratinera lasagnen i 40–50 minuter eller tills den har fått fint med färg.