Tacolasagne i brödform

Den här tacolasagnen är superenkel och innehåller allt du älskar med tacos. Kryddorna, smakerna och krispiga nachochips på toppen.

Tacolasagne i brödform

4 portioner

400 g vegofärs
1 msk olivolja
1 förpackning tacokrydda
4 dl krossade tomater
4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl crème fraîche, t ex havre- eller sojabaserad
2 dl riven ost, t ex växtbaserad
1 burk salsa
salt
svartpeppar

200 g lasagneplattor

2 nävar nachos

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Fräs vegofärsen färsen i oljan så att den får fint med färg. Rör ner kryddblandningen och blanda.
  3. Rör ner krossade tomater, vatten och buljongtärning. Låt puttra på i några minuter.
  4. Rör ner crème fraîche, riven ost, salsa, salt och peppar.
  5. Klä en brödform med bakplåtspapper.
  6. Varva färssås och lasagneplattor i formen. Toppa med nachochips.
  7. Gratinera i 40 minuter. Låt stå i 10 minuter och lyft sedan ut ur formen.
  8. Servera med en god sallad.