Tacolasagne i brödform
4 portioner
400 g vegofärs
1 msk olivolja
1 förpackning tacokrydda
4 dl krossade tomater
4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl crème fraîche, t ex havre- eller sojabaserad
2 dl riven ost, t ex växtbaserad
1 burk salsa
salt
svartpeppar
200 g lasagneplattor
2 nävar nachos
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Fräs vegofärsen färsen i oljan så att den får fint med färg. Rör ner kryddblandningen och blanda.
- Rör ner krossade tomater, vatten och buljongtärning. Låt puttra på i några minuter.
- Rör ner crème fraîche, riven ost, salsa, salt och peppar.
- Klä en brödform med bakplåtspapper.
- Varva färssås och lasagneplattor i formen. Toppa med nachochips.
- Gratinera i 40 minuter. Låt stå i 10 minuter och lyft sedan ut ur formen.
- Servera med en god sallad.