Jag tröttnar aldrig på texmex-kryddor och det här är en variant som går hem alla dagar i veckan: Tacobollar! Knapriga bönbollar med spiskummin och koriander som serveras med en krämig avokadopasta och salsa.

11 Maj 2018

4 portioner



Tacobollar

2 burkar svarta bönor à 400 g, ca 6 dl kokta
0,5 rödlök, finhackad
0,5 röd paprika, finhackad
0,5 dl majskorn
2 tsk spiskummin
1 tsk mald koriander
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
2 tsk paprikapulver
1,5 dl ströbröd
1 msk majsstärkelse
salt
svartpeppar

Avokadopasta
pasta för 4 personer, t ex makaroner, skruvar eller penne
2 avokador
1,5 dl naturell yoghurt, t ex sojayoghurt
0,5 salt

Till servering

2 dl majskorn
salsa

Tacobollar
1. Skölj de svarta bönorna och häll ner i en matberedare. Mixa till en ganska slät bönröra.
2. Häll ner resterande ingredienser. Blanda väl och smaka sedan av med salt och peppar.
3. Rulla smeten till bollar och stek gyllene i lite olja.

Avokadopasta
1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Halvera avokadon och ta bort kärnan. Gröp ur fruktköttet och häll ner i en skål. Mosa sönder med en gaffel.
3. Rör ner yoghurten. Smaka av med salt.

Servering
1. Servera tacobollarna tillsammans med avokadopasta, majs och salsa.

I samarbete med