De här små filodegsbakelserna med tacofyllning är goda som de är eller tillsammans med varma nachochips eller en rissallad med svarta bönor. Åh, och salsa såklart!

17 jan 2020

Tacobakelser
500 g formbar sojafärs, tinad
1 gul lök, finhackad
1 röd paprika, finhackad
1 dl majskorn
1 dl vatten
2 msk tacokrydda

3 ark filodeg

Avokadoröra
200 g avokado, fryst går bra
1 lime, saften
salt
svartpeppar

Servering
250 g cocktailtomater, halverade
färsk koriander

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda ihop samtliga ingredienser till tacofyllningen.
3. Lägg ut tre ark filodeg på en arbetsbänk. Fördela färsen som en rulle i kortänden av arket.
4. Pensla kanterna med vatten och rulla ihop till en rulle. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och pensla med rapsolja.
5. Grädda i ugnen i 30-40 minuter. Den ska få fint med färg.
6. Ta ut och låt svalna något.
7. Mosa ihop avokado, limesaft, salt och peppar i en skål.
8. Skär filodegsrullen i ”bakelser” och toppa med guacamole, tomater och koriander.

 

Relaterade artiklar