Vegetariska tacobakelser med avokadoröra

De här små filodegsbakelserna med tacofyllning är goda som de är eller tillsammans med varma nachochips eller en rissallad med svarta bönor. Åh, och salsa såklart!

Tacobakelser
500 g formbar sojafärs, tinad
1 gul lök, finhackad
1 röd paprika, finhackad
1 dl majskorn
1 dl vatten
2 msk tacokrydda

3 ark filodeg

Avokadoröra
200 g avokado, fryst går bra
1 lime, saften
salt
svartpeppar

Servering
250 g cocktailtomater, halverade
färsk koriander

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda ihop samtliga ingredienser till tacofyllningen.
3. Lägg ut tre ark filodeg på en arbetsbänk. Fördela färsen som en rulle i kortänden av arket.
4. Pensla kanterna med vatten och rulla ihop till en rulle. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och pensla med rapsolja.
5. Grädda i ugnen i 30-40 minuter. Den ska få fint med färg.
6. Ta ut och låt svalna något.
7. Mosa ihop avokado, limesaft, salt och peppar i en skål.
8. Skär filodegsrullen i ”bakelser” och toppa med guacamole, tomater och koriander.