Jag älskar att göra bottnar på kaksmulor eftersom det går jättesnabbt och inte kräver extra jobb. Den här citronfyllningen är förresten så god att den går att äta med sked. Drömsk på alla sätt! Jag gillar att använda kokosmjölk eftersom den är fetare, men havre- eller sojagrädde går också bra.

19 aug 2020

16 bitar

Drömbotten
300 g drömmar
75 g smör, t ex mjölkfritt

Citronfyllning
6 citroner, rivet skal och saft
1 dl majsstärkelse
1 burk kokosmjölk à 400 ml
3 dl strösocker
ev. gul hushållsfärg
½ tsk vaniljpulver
en nypa salt

Drömbotten
1. Mixa drömmarna till smulor i en matberedare.
2. Smält smöret och häll ner bland smulorna. Mixa ihop snabbt.
3. Tryck ner smulorna i en ugnsform klädd med bakplåtspapper eller smörpapper.

Citronfyllning
1. Pressa ner citronsaften i en skål. Du ska få ut 2 dl. Har du inte tillräckligt kan du pressa en citron till eller bara fylla på med lite vatten.
2. Vispa ihop citronsaft, citronskal, majsstärkelse, kokosmjölk, strösocker, gul hushållsfärg, vaniljpulver och salt i en kastrull.
3. Koka upp under omrörning och låt sjuda under ständigt vispande tills den tjocknar.
4. Skrapa ner citronkrämen över drömbottnen. Ställ in i kylskåpet och låt stelna helt.