Annons
Cape Ad

Sveriges främsta stjärnkock öppnar vegorestaurang

Vi tappade nästan andan när vi fick höra att kockarnas kock öppnar vegetariskt på Grand Hôtel i Stockholm. Framtiden är snart ikapp oss!

Den 13 februari händer det, då öppnar Mathias Dahlgren Rutabaga – vegetarisk restaurang i världsklass. Inspiration kommer att hämtas från hela världen men tanken är att hela tiden ligga steget före.
– Jag drivs av att skapa nya upplevelser och har längtat efter att blicka in i framtiden tillsammans med nya och gamla gäster. Alla förutsättningar för att skapa nästa generations vegetariska kök i absolut världsklass finns här och nu – råvarorna, kunskapen och intresset. Med Rutabaga vill vi gå i bräschen för ett helt grönt kök som alla kan längta efter, oavsett tillfälle, säger Mathias Dahlgren.

Menyn utmärks av kvalitativa råvaror tillsammans med en öppenhet inför såväl hela världens matkulturer som nya smaker och innovationer. Större delen av menyn består av rätter som kan delas, kombineras eller ätas var för sig. I mötet och samarbetet mellan kocken och bartendern tas en ny typ av drinkar fram.

Mathias fortsätter:
– Genom hela Rutabagas koncept går en röd tråd av modern lyx, vilket jag tycker kännetecknas av kvalitet, tillgänglighet och flexibilitet.

Rutabaga öppnar den 13 februari på Södra Blasieholmshamnen 6, Stockholm. Bordsbokning finns tillgänglig från 24 januari på www.mathiasdahlgren.com.

Psst…vi har inte kunnat se menyn än, men maten är främst lakto-ovo, men det ska gå att få helvegetariskt också. Uppdaterat när vi vet mer. :-)