Annons
Cape Ad

Sveriges första vegetariska kocktävling!

Nu startar Nordens första växtbaserade mattävling Plantable, med målet att kröna Sveriges bästa vegokock. Målet är att hitta guldkorn och kanske till och med en och annan ny klassiker.

Bakom tävlingen står initiativtagarna Eugen Stolin, Anders Ramsay och John Berglund.
Eugen är kock och medgrundare till Vegetariska kockars förening, Anders utnämndes till Årets gröna kock redan 1998 och har under flera år gjort den vegetariska menyn på Nobelmiddagen, och John är vd och köksmästare på Villa Talliden.
– Det finns många goda anledningar att välja växtbaserad kost. Förutom etik, miljö och hälsa vill jag även göra själva maten till en av anledningarna. Jag hoppas att tävlingen kan lyfta det växtbaserade köket till nya höjder och visa hur vacker och smakrik växtbaserad mat verkligen kan vara, säger Eugen Stolin.

Tävlingen är öppen för alla och man hoppas på en rad nya trender, hantverk, uppfinningar och nytänk bland bidragen.

Info: Plantable
2018 års tävling går av stapeln den 16 september i Måltidens Hus i Grythyttan.
Registreringen öppnar den 23 mars och sista anmälningsdatum är den 17 juni. För att delta i uttagningen ska du skicka in din bästa maträtt (ej dessert/efterrätt) med bild och recept för tio personer. Du ska även ha med en beskrivning av tanken bakom rätten. Gå in på plantable.cc för fullständig info.