ANNONS

Vegetarisk Svartpepparportabello, paprikapotatis och vita bönor


Det här är en version av den klassiska engelska frukosten. Du kan använda samma marinad till portabellon som till rispapperbacon, men här har vi i stället valt lite styrka från svartpeppar.


4 portioner

Svartpepparportabello

4 stora portabellosvampar, ca 200 g
2 msk ljus sojasås
generöst med svartpeppar
rapsolja att steka i

Paprikapotatis
600 g kokt potatis
2 tsk paprikapulver
salt
svartpeppar

Till servering
2 tomater, halverade
rostat bröd
1 burk vita bönor i tomatsås

Svartpepparportabello
1. Skiva portabellon och stek skivorna gyllene och lätt knapriga i lite olja.
2. Häll på sojasåsen och blanda väl. Låt koka in. Krydda generöst med mald svartpeppar.

Paprikapotatis
1. Skär potatisen i mindre bitar och stek gyllene i lite olja.
2. Krydda med paprikapulver, salt och peppar.

Servering

1. Stek tomaterna i lite olja tills de får ordentligt med färg.
2. Servera svartpepparportabellon tillsammans med paprikapotatis, stekt tomat, rostat bröd och vita bönor i tomatsås.