En nordisk burgare som serveras med en bearnaise gjord på palsternacka, karamelliserad lök och rostad potatis.

Annons
5 jul 2021

*I samarbete med Aloba*

Jag är verkligen så glad över Alobas nya produkter. Jag älskar idén på att använda mer svenskodlat och är ett stort fan av matnördighet med smak i fokus. De här produkterna görs på bland annat svenskt ärtprotein, korn, havre och norska alger. Den har en fyllig smak och ett perfekt tuggmotstånd.

Jag ville inte göra allt för mycket med burgaren utan körde endast med generöst med svartpeppar. Till gjorde jag däremot en riktig favorit nämligen en bearnaisesås på palsternacka. Ja, för att köra på det nordiska temat helt enkelt.

Aloba

Formbar färs och burgare redo att slänga på grillen precis som de är. Nu gjord på svenskt ärtprotein, korn, quinoa, havre och norska alger som tillsammans ger dig en smakupplevelse som är något utöver det vanliga! Aloba är helt fri från soja och tillagas i Sverige. Du hittar Aloba i frysdisken i välsorterade matbutiker. Burgarna kostar 59:90 kr/4 x 100g och den formbara färsen kostar 59:90 kr/400 g. Kolla in alobafoods.com för mer info.

 

Svartpepparaloba med palsternacksbearnaise

4 Aloba burgare
2 msk mald svartpeppar
salt
olja att pensla med

Palsternacksbea
400 g palsternackor
1 dl smält mjölkfritt margarin eller kallpressad rapsolja
2 dl vatten
2 tsk torkad dragon
2 tsk vitvinsvinäger
en nypa gurkmeja
salt
svartpeppar

Karamelliserad lök

3 gula lökar, fint skivade
2 msk rapsolja eller smör, t ex mjölkfritt
2 tsk ljust muscovadosocker
1 ½ dl ljus öl eller vatten

Till servering
rostad potatis

  1. Tina gärna först burgarna i rumstemperatur.
  2. Pensla burgarna med olja och strö över generöst med svartpeppar.
  3. Stek burgarna så att de får fint med färg.

Palsternacksbea
1. Skala palsternackorna och dela dem i mindre bitar. Koka mjuka i vatten.
2. Mixa de kokta palsternackorna med olja, vatten, dragon och vinäger till en slät sås. Smaka av med salt och peppar.

Karamelliserad lök

1. Fräs den gula löken i oljan på medelhög värme tills den mjuknar och får fint med färg. Det här tar ungefär 15 minuter.
2. 
Strö över sockret och låt fräsa i 1 minut till.
3. Häll på ölet eller vattnet och låt koka in. När löken är riktigt mjuk är den klar.

Servering
Servera Alobaburgarna tillsammans med palsternacksbea, karamelliserad lök och rostad potatis.

Relaterade artiklar