Mustig vegetarisk svampragu med pulled BBQ

Här kommer en riktigt värmande, fyllig ragu med svamp, rödvin och Anammas kryddiga pulled Vego. God tillsammans med kokt pasta eller ris.

– Samarbete med Anamma –

 

2 förpackningar Anamma Pulled Vego BBQ à 280 g
olivolja att steka i
1 gul lök, finhackad
1 morot, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
200 g blandad svamp, skivad
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk chiliflingor
2 lagerblad
1 dl rött vin
2 burkar krossade tomater à 400 ml
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 påse babyspenat à 70 g
salt
svartpeppar
400 g penne eller rigatoni
finhackad persilja till servering

1. Fräs Pulled Vego i lite olja tills bitarna har fått fint med färg. Lägg över på en tallrik så länge.
2. Fräs nu gul lök, morot, vitlök och svamp i generöst med olja tills allt har mjuknat och fått ordentligt med färg.
3. Vänd ner pulled vego, timjan, rosmarin, chiliflingor, lagerblad, rött vin, krossade tomater, vatten och buljongtärningar. Koka upp och låt sjuda i 15-20 minuter.
4. Vänd ner spenaten och blanda väl. Smaka av med salt och peppar.
5. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
6. Servera svampragun tillsammans med pastan och toppa med finhackad persilja.

 

 

Pulled Vego BBQ
Anamma Pulled Vego BBQ är glutenfri och vegansk och har en härligt rökig BBQ smak. Passar perfekt att servera i ett hamburgerbröd tillsammans med en krämig kålsallad.
Klimatpåverkan: Mer än 70% mindre klimatpåverkan jämfört med pulled pork.