Surkålspannkakor

Dessa matiga pannkakor är inspirerade av koreanska pannkakor och grönsaksfritters. De blir frasiga och läckra att äta med dippsåsen. Kryddningen kan du variera lite hur du vill, det är också gott med hackad chili eller riven ingefära.

Surkålspannkakor

6-8 st

3 dl kikärtsmjöl
1 tsk fänkålsfrö (kan uteslutas)
½ tsk gurkmeja (kan uteslutas)
2 tsk bakpulver
2 dl vatten
salt
2 gula lökar, tunt skivade
2 ½ dl surkål

Dippsås
2 msk ljus soja
½ msk citronsaft
½ tsk sesamolja
½-1 tsk sambal oelek eller ½ hackad chili
1 vitlöksklyfta, finhackad
koriander till servering

  1. Vispa samman kikärtsmjöl, fänkålsfrö, gurkmeja, bakpulver, vatten och salt till en klumpfri smet. Rör ner lök och surkål.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna, klicka ut smet och bred ut till en ca ½ cm tjock pannkaka med hjälp av stekspaden. Stek gyllenbrun på båda sidorna. Upprepa med resterande smet.
  3. Blanda samman samtliga ingredienser till såsen i en skål. Servera till pannkakorna.