Stuvade makaroner är svensk snabbmat när den är som bäst. Krämigt, fylligt och mättande. För att inte nämna otroligt gott. Om du inte får tag på vegokorvar går det självklart lika bra med vegobullar, stekt tofu eller något annat gott.

10 jan 2019

4 portioner

5 dl makaroner
2 msk smör, t ex mjölkfritt
0,5 dl vetemjöl
2 dl mjölk, t ex osötad soja-, havre- eller mandelmjölk
2 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
0,5 tsk salt
vitpeppar
riven muskotnöt
1 msk fryst persilja
8 vegokorvar, t ex sojakorvar

Koka makaronerna enligt anvisningarna på paketet.
Smält smöret i en kastrull. Vispa ner vetemjölet och låt bubbla på i 1 minut. Vispa ner lite mjölk och grädde i taget så att det inte blir några klumpar. Låt allt koka upp under konstant vispande och sjud sedan tills stuvningen blir tjock och krämig. Krydda med salt, vitpeppar, riven muskotnöt och persilja.
Blanda stuvningen med de kokta makaronerna. Stek korvarna och servera till.

Relaterade artiklar